Direct door naar content

Vrijwilligers

 

Waar vind je enthousiaste vrijwilligers?

 

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van de sportwereld. Toch is het voor veel sportclubs een uitdaging om voldoende vrijwilligers te vinden. Het vinden van vrijwilligers voor sporten en bewegen voor mensen met een beperking is misschien een nog grotere uitdaging.

Gelukkig zijn er veel mogelijkheden

  • Neem deel aan de workshop Vrijwilligersmanagement van Rabo ClubSupport en leer om genoeg vrijwilligers te vinden, te houden én te zorgen dat ze plezier hebben in wat ze doen.

  • Zet stagiaires vanuit het MBO of HBO in: voor veel verschillende opleidingen is dit een passende stage. 

  • Check de lokale organisaties (vacaturebanken) die potentiële vrijwilligers en verenigingen met elkaar in contact brengen. 

  • Kijk op Clubbase voor algemene informatie over het vinden van vrijwilligers. 

  • Heb je meer specifieke vragen? Onze contactpersoon in jouw gemeente denkt graag mee. 

Gratis Verklaring Omtrent Gedrag

Onderzoek heeft aangetoond dat het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan vrijwilligers bijdraagt aan de veiligheid binnen een vrijwilligersorganisatie. Met zo'n verklaring toont de vrijwilliger aan dat hij niet veroordeeld is voor ernstige delicten, zoals een zeden- of geweldsdelict. Met het aanvragen van VOG's maak je het onderwerp seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar en geef je ook een signaal af dat veilig vrijwilligerswerk belangrijk vindt. Dit is een eerste stap richting een veilig klimaat binnen de organisatie. Werken jullie binnen de vereniging met jongeren en/of mensen met een verstandelijke beperking? Dan kunnen jullie vrijwilligers in aanmerking komen voor een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Programma van:

Partners: