Direct door naar content

Veelgestelde vragen sportclubs

 

Alles wat je wilt weten over een inclusief sportaanbod

Op deze pagina beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen door sportclubs. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op, we helpen je graag verder!

Voor je een nieuwe aangepaste sport opzet of je accommodatie aanpast, is het belangrijk een aantal vragen te beantwoorden en zaken te controleren. Op onze pagina Aanbod starten hebben we de eerste paar vragen voor je genoteerd. Daarnaast hebben NOC*NSF en de NSGK hebben samen een stappenplan ontwikkeld voor het opzetten van aangepaste sport. Natuurlijk kan je altijd contact opnemen met de contactpersoon in jouw gemeente voor vragen en advies!

Heel simpel, door te laten zien wat je te bieden hebt. Wij helpen jouw club daar graag bij. Zet jouw aanbod bijvoorbeeld op de site van Uniek Sporten. Aanmelden is heel gemakkelijk. We hebben nog meer tips om naar buiten toe te communiceren dat je sporters met een beperking veel te bieden hebt. Je vindt ze op de pagina communicatie.

Elke beperking kent andere uitdagingen. Om sporters met een beperking goed te begeleiden, is het belangrijk om voldoende informatie in te winnen over verschillende beperkingen en de uitdagingen die deze met zich meebrengen. De contactpersoon in jouw gemeente kan je daarbij helpen. Daarnaast hebben wij een overzicht gemaakt van informatieve websites, boeken en leertrajecten voor trainers en coaches.

Ja, dat kan. Er zijn meerdere regelingen waar je gebruik van kunt maken. Of denk aan een crowdfunding. Start je een crowdfunding via Uniek Sporten? Dan krijg je de eerste 40% van Fonds Gehandicaptensport bij de start van je project als je voldoet aan de voorwaarden. Als jouw project een match is met onze sponsoren dan kan dat zomaar verdubbelen. Lees hier meer over mogelijkheden voor sportclubs.

De meeste sportclubs die sporten aanbieden voor sporters met een beperking, maken gebruik van vrijwilligers. Je kunt bijvoorbeeld denken aan stagiaires van een MBO- of HBO-opleiding. Ook kun je deelnemen aan een workshop over vrijwilligersmanagement of een lokale vacaturebank raadplegen. Check deze en andere tips op onze pagina over het werven van vrijwilligers.

Wil je dat jouw sport- of beweegaanbod voor mensen met een beperking op de site van Uniek Sporten komt? Je kunt via deze pagina jouw sportaanbod aanmelden.

Als je als sportclub een sport wilt toevoegen of de tekst wilt veranderen, dan kan dat. Log dan in via Mijn Uniek Sporten om je aanbod aan te passen.

Je kunt inloggen met het e-mailadres dat bij de contactgegevens van jouw aanbod op de website staat. Ben je het wachtwoord kwijt, probeer dan wachtwoord vergeten. Krijg je dan geen e-mail binnen dan moet je met het betreffende e-mailadres eerst je account nog registreren.

Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met de contactpersoon in jouw buurt.

Programma van:

Partners: