Direct door naar content

ONBEPERKT podcast #25

Aflevering 25

In de 25ste aflevering van ONBEPERKT ontvangen Eva en Marcel de zelfverzekerde en nuchtere Tristan Bangma.

Op achtjarige leeftijd werd bij Tristan opticusatrofie geconstateerd. Een aandoening aan de oogzenuw, waardoor hij steeds minder gaat zien. Dit bracht een grote verandering in zijn leven teweeg. Eerst fietste hij samen met vrienden naar school, later moest hij alleen met de bus. Inmiddels is hij Paralympisch wielrenner die uitkomt op de tandem.

De weg hier naartoe was niet altijd even makkelijk. Vervelende opmerkingen maakten hem zo eenzaam, dat hij soms alleen in zijn kamer stond te huilen. Hij kreeg zelfs last van ongewenste gedachten: “Wil ik hier wel zijn?”.

Een ambulant begeleider maakte een wereld van verschil. Zij moedigde hem aan om te gaan sporten. Geïnspireerd door zijn vader en de topsporters die hij zag op televisie, ging Tristan in 2012 naar de Paralympische Talentendag. Nu, slechts een aantal jaar later, heeft hij drie Paralympische medailles en zes wereldtitels op zijn naam.

Hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen en hoe hij zijn toekomst ziet met opticusatrofie, hoor je in een nieuwe aflevering van ONBEPERKT.

De ONBEPERKT podcast is ook te beluisteren via Apple Podcast en SoundCloud.

🎧 SHOWNOTES 🎧  

In deze aflevering hoor je onder andere de volgende onderwerpen voorbij komen:  

Programma van:

Partners: