Direct door naar content

ONBEPERKT podcast #24

Aflevering 24

In de 24ste aflevering van ONBEPERKT ontvangen Eva en Marcel een bijzondere gast: doorzetter en sterke vrouw Kimberly Alkemade.

Kimberly was op 8-jarige leeftijd betrokken bij een zeer dramatisch ongeluk in Frankrijk, waarbij ze haar moeder verloor. Zelf overleefde ze het ongeluk maar verloor hierbij haar linker onderbeen. Lange tijd stond sport niet bovenaan haar prioriteitenlijst. Nu is ze echter klaar voor haar volgende stap als topsporter.

Tot haar 27e was ze verpleegkundige. Een beroep dat ze had gekozen zodat ze gehandicapten kon helpen, al kwam dat besef pas later. Inmiddels was ze ook weer aan het sporten. Op een dag in 2017 veranderde alles met een brief: “Jij bent uitgenodigd voor de Nederlandse selectie Paralympisch Atletiek.” Met de hulp van haar familie en de keuzes die ze onderweg had gemaakt, kon ze nu haar doel bereiken. Maar Kimberly werkte niet alleen hard aan haar sportcarrière, maar ook aan haar mentale gezondheid. Ze leerde omgaan met hoogtepunten (zoals het winnen van medailles) tot aan de diepste dalen zoals de overwinningen niet kunnen delen met haar moeder.

In de afgelopen 5 jaar won ze 4 medailles. Nu bereidt ze zich voor op de Paralympische Spelen in Parijs in 2024.

Hoe ze haar verlies heeft verwerkt tijdens een tocht naar Santiago de Compostela en wat haar sportieve plannen zijn voor de toekomst, hoor je in een nieuwe aflevering van ONBEPERKT.

De ONBEPERKT podcast is ook te beluisteren via Apple Podcast en Soundcloud

🎧 SHOWNOTES 🎧

In deze aflevering hoor je onder andere de volgende onderwerpen voorbijkomen:

 

ONBEPERKT podcast

ONBEPERKT is een show over beperkingen. Zichtbaar en onzichtbaar. Iedere aflevering ontvangen Eva Eikhout en Marcel Maijer een gast en praten ze over de beperkingen van zichzelf en elkaar. 

ONBEPERKT is een podcast van Uniek Sporten, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. 

Programma van:

Partners: