Direct door naar content

ONBEPERKT podcast #23

Aflevering 23

In de 23ste aflevering van ONBEPERKT ontvangen Eva en Marcel een bijzondere gast: de altijd positieve Leon Emmen

On top of the world, pas 30 jaar oud, carrière sky high, net vader geworden en dan blijk je opeens heel erg ziek te zijn. Een heftige gebeurtenis die het leven van Leon en zijn naasten compleet veranderde.

In februari 2015 moest Leon naar het ziekenhuis voor een simpele operatie, een abcesdrainage. Wat in eerste instantie een vrij onschuldige ingreep bleek te zijn, liep volledig verkeerd af. Tijdens de drainage is de streptokokkenbacterie zijn bloedbaan ingeschoten. Hierdoor liep hij een bloedvergiftiging op en stierf een deel van zijn darm af. Helaas bleef het hier niet bij en werd Leon in coma gebracht om de kans op overleven te vergroten. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Na verschillende pogingen om zijn bloedsomloop weer op gang te krijgen werd de keuze gemaakt om beide onderbenen te amputeren.

Nadat zijn benen waren geamputeerd, ging het in een sneltreinvaart beter met Leon. Hij moest 9 maanden revalideren en nam de tijd om zijn amputatie te verwerken. Hij kwam positief terug, met nieuwe benen in een heel nieuw leven. En toen ging het weer mis...

Wat er misging en hoe Leon opnieuw omhoog is geklommen, hoor je in een nieuwe aflevering van ONBEPERKT.

De ONBEPERKT podcast is ook te beluisteren via Apple Podcast en Soundcloud

🎧 SHOWNOTES 🎧

In deze aflevering hoor je onder andere de volgende onderwerpen voorbijkomen:

 

ONBEPERKT podcast

ONBEPERKT is een show over beperkingen. Zichtbaar en onzichtbaar. Iedere aflevering ontvangen Eva Eikhout en Marcel Maijer een gast en praten ze over de beperkingen van zichzelf en elkaar. 

ONBEPERKT is een podcast van Uniek Sporten, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. 

Programma van:

Partners: