Direct door naar content
Dit zijn de trainers van Uniek Sporten Thuis! afbeelding nieuwsbericht

Dit zijn de trainers van Uniek Sporten Thuis!

18 september 2024

Uniek Sporten Thuis is ons programma waarmee jij thuis kan sporten en bewegen, wat je beperking ook is! Met een gratis account heb je toegang tot de leukste workouts die helemaal bij jou passen. Deze online workouts worden gegeven door trainers die zelf ook een beperking hebben. Je krijgt zo dus een voorbeeld passend bij jouw situatie. Hoog tijd om onze toptrainers aan jou voor te stellen.

Uniek Sporten Thuis is voor en door sporters met een beperking. Dat maakt dit programma uniek en extra leuk om aan mee te doen. De trainers weten door hun eigen ervaring precies wat jij nodig hebt en hoe je oefeningen eventueel kunt aanpassen. Benieuwd naar onze toppers? We hebben in totaal dertien trainers die allemaal weer een andere beperking of chronische aandoening hebben.

Marvin

Zit je in een elektrische rolstoel? Dan is Marvin jouw trainer. Hij heeft Campomelic Dysplasia, een bijzondere skeletaandoening. Maar desondanks probeert Marvin waar het kan actief te zijn. Hij speelt Powerchairhockey en doet regelmatig oefeningen om fit te blijven.

Esther

Onze trainer Esther is gespecialiseerd in ouderen en chronische beperkingen. Zij is oprichter van GezondOud, een organisatie die trainingen faciliteert voor ouderen.

Ilona

Onze trainster Ilona heeft reuma, maar juist door te sporten probeert ze het maximale uit het leven te halen. Ze was jarenlang zwemster bij de Nederlandse Paralympische zwemploeg. Ilona weet als geen ander dat je met een chronische ziekte goede en slechte dagen kan hebben en dat je daar je trainingen op aan moet passen.

Thijs

Heb jij verminderde beenfunctie? Dan is Thijs jouw trainer! Hij verloor op zijn elfde zijn been, maar is al zijn hele leven aan het sporten: hij bracht het van voetbal en atletiek tot aan zwemprof. Sinds een paar jaar zit hij in het Nederlands zitvolleybalteam. Hij weet dus wel hoe je fit moet blijven!

Anneke

Voor iedereen met een visuele beperking hebben we Anneke gevraagd om haar ervaring te delen. Zij houdt wel van een uitdaging: Of het nou fietsen, hiken of schaatsen is, Anneke probeert het op haar manier te doen. Ook heeft ze tweemaal aan de Paralympische Spelen deelgenomen in het Nederlands Goalball Team.

Noëlle Roorda

Mis jij een (deel van je) arm Dan kun je aan de slag met niemand minder dan paralympisch atlete Noëlle Roorda! De speerwerpster is geboren zonder onderarm en legt vrolijk en energiek uit hoe je de techniek van haar oefeningen goed kunt uitvoeren.

Robin

Robin is onze trainer voor sporters met een auditieve beperking. Hij is een acteur die op jonge leeftijd doof is geworden. Acteurs moeten fysiek in topvorm zijn, en Robin is hier geen uitzondering op. In de workouts neemt Robin een flinke dosis passie mee en de oefeningen worden ondersteund met gebarentaal.

Glasten

Voor verminderde armfunctie hebben we nog een trainer: Glasten. Hij is geboren zonder volgroeide onderarmen, Glasten is een Paralympische dressuurruiter en lid van het Nederlands team. Zijn ervaringen als atleet neemt hij mee in zijn enthousiaste trainingen.

Sabrina

Voor iedereen met MS is Sabrina een ware inspiratiebron voor doorzettingsvermogen. Haar workouts zijn ontworpen om je uit te dagen en je fit te houden, ongeacht je beperkingen. Sabrina laat zien hoe je vanuit je rolstoel effectief kunt trainen en geeft je de motivatie die je nodig hebt.

Karst

Onze trainer Karst is het voorbeeld dat je ondanks een oogaandoening toch kan blijven sporten en bewegen. Hij merkte door zijn kokervisie en nachtblindheid dat zijn bewegingsvrijheid minder werd, maar hij is altijd blijven sporten. In zijn workouts neemt hij je mee met een duidelijke uitleg zodat je weet hoe je oefeningen moet uitvoeren.

Noah

Heb jij een beenprothese of op een andere manier verminder beenfunctie? Doe dan mee met para-atleet Noah Mbuyamba, die in Parijs nog brons behaalde. Noah’s trainingen zijn energiek en motiverend, en hij geeft tips over hoe je oefeningen met een prothese uitvoert.

Ailin

Misschien ken je Ailin al van haar Instagram en TikTok account ai.prosthetic. Zij mist een deel van haar onderarm. Als trainer laat Ailin in haar Thuis Workouts zien hoe je met (kleine) aanpassingen je hele lichaam traint.

Pim

Als je lekker wilt gaan sporten met Cerebrale Parase dan is Pim jouw trainer bij Uniek Sporten Thuis. Pim ziet ondanks zijn CP altijd mogelijkheden. Precies die mentaliteit neemt hij mee als trainer in de Uniek Sporten Thuis workouts.

Wil je met een van deze trainers aan de slag? Meld je dan direct gratis aan voor Uniek Sporten Thuis.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: