Direct door naar content
Laat je verrassen door golf tijdens deze toffe clinic! afbeelding nieuwsbericht

Laat je verrassen door golf tijdens deze toffe clinic!

20 augustus 2024

Hou jij van buiten zijn en ben je op zoek naar nieuwe uitdaging? Dan kan golf zomaar het antwoord zijn op jouw zoekvraag. Golf is namelijk heel goed mogelijk met allerlei beperkingen en het is ook nog eens heel erg gezellig! Deze buitensport kun je nu zelf gaan ontdekken tijdens een toffe golfclinic van de NGF op 7 september op golfclub Amelisweerd.

Als je een fysieke beperking hebt, dan kun je het idee krijgen dat jouw keuze voor sporten ook begrensd is. Er is zoveel meer mogelijk dan je misschien denkt. Heb jij bijvoorbeeld al eens aan golf gedacht? Deze sport heeft al veel mensen met een beperking of chronische aandoening verrast en heeft hun leven positief veranderd. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Tamara die zegt: ‘golf heeft mijn leven gered’. Ben heeft eenzelfde ervaring met deze sport: hij kwam door long covid thuis te zitten en had weinig energie. Een golfclinic zorgde voor de ommekeer en aan die kennismaking hield hij ook een leuk groepje over. Hij vindt het sociale aspect van golf het belangrijkste, vertelt hij.

Probeer het zelf

We kunnen nog veel meer van dit soort mooie verhalen delen, maar je kunt veel beter zelf ervaren wat golf met jou kan doen. De golfclinic die de Nederlandse Golf Federatie op zaterdag 7 september organiseert van 11.30 tot 13.00 is daar de perfecte kans voor. Deze gratis clinic is speciaal bedoeld voor jongeren (tot 32 jaar) met een beperking. Op golfclub Amelisweerd kun je dan samen met leeftijdsgenoten een balletje slaan en vooral lekker buiten zijn.

Voor iedereen

Dat je bij golf in de natuur in een groene omgeving bent, wordt door veel mensen als een belangrijk pluspunt gezien. Maar er is veel meer wat golf zo leuk maakt. Het is namelijk echt een sport voor iedereen: jong en oud en beperking of niet. De golfsport helpt in het verder ontwikkelen van je balans, je concentratievermogen en je uithoudingsvermogen. Het enige wat je moet kunnen is zelfstandig staan en een paar stappen lopen. Daar bestaan ook speciale hulpmiddelen voor: de paragolfer, een soort golfkar die je ondersteunt bij het afslaan.

Aanmelden

Het maakt bij de clinic niet uit of je nog nooit hebt gegolft of al wel eens een golfclub hebt vastgehad. Iedereen krijgt tips en tricks om lekker mee te kunnen doen! Meld je dus snel aan door een mail te sturen naar alexander.renders@ngf.nl of door dit formulier in te vullen. Wedden dat je er geen spijt van krijgt?

Meer weten over golf? Ga dan naar de pagina over golf voor alle informatie en een aanbieder bij jou in de buurt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: