Direct door naar content
Wat was jouw mooiste moment van Parijs 2024? afbeelding nieuwsbericht

Wat was jouw mooiste moment van Parijs 2024?

16 september 2024

De Paralympische Spelen van Parijs 2024 zijn voorbij. We konden 12 dagen genieten van inspirerende topsport, heel veel medailles voor TeamNL en vooral prachtige verhalen. Het zal lastig kiezen zijn, maar wat was jouw mooiste moment van deze Spelen? De onderstaande video’s helpen je bij je keuze.

TeamNL ging met maar liefst 56 medailles naar huis. Dat leverde een vierde plek op in het landenklassement. Hoe vat je al die bijzondere prestaties samen? Het videoteam van TeamNL lukte dat in 3:10 minuten:

Nog meer hoogtepunten

Naast de Nederlanders leverde de atleten uit de andere 181 landen ook bijzondere prestaties. De terugblik van het paralympisch comité is daarom ook zeker de moeite waard. Geniet van deze spectaculaire beelden met onvergetelijke paralympische momenten:

Opening

De openingsceremonie was al een hoogtepunt op zich. De organisatie pakte groots uit met een show op het Place de La Concorde met dansers met een beperking zoals Musa Motha en de zanger Lucky Love (foto boven artikel). Kijk hier de highlights nog eens terug:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: