Direct door naar content

Veelgestelde vragen

 

Alles wat je wilt weten als je begint met sporten en bewegen

Op deze pagina beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust even contact met de contactpersoon in jouw gemeente. We helpen je graag verder!

Ook jij kan sporten en bewegen op een manier die past bij jouw situatie. De kans is dus groot dat er voor jou een geschikte sport is. Weet je niet welke sporten er zoal zijn? Via onze website vind je een volledig overzicht van sporten en filmpjes om je te laten zien wat de sporten inhouden. Ook kan je contact opnemen met de sportclubs voor meer informatie. Wij helpen je ook graag bij het vinden van een geschikte sport en we staan je graag bij met persoonlijk sportadvies. Voor meer informatie kun je altijd terecht bij de contactpersoon in jouw gemeente.

Dat kan zeker! Ga naar Uniek Sporten Thuis en je hebt je eigen sportschool in huis. Met oefeningen voor thuis, workout video’s en sportuitdagingen. Van cardio, krachttraining tot yoga en dans: je doet het allemaal gewoon thuis. Of ga voor Esports: online gamen, wat je beperking ook is. Bekijk hier alle Esports mogelijkheden.

Veel hulpmiddelen worden via de WMO in jouw gemeente verstrekt. Maar kom je na een aanvraag bij de WMO, Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet Langdurige Zorg (Wlz) of UWV geld tekort voor de aanschaf van een sporthulpmiddel, of is je aanvraag afgewezen, dan dien je bij Uniek Sporten Hulpmiddelen een aanvraag in voor de financiering. Wij vergoeden 85% van het bedrag dat je nodig hebt. De overige 15% is je eigen bijdrage met een maximum van 250 euro. Klik hier voor meer informatie.

Het kan zijn dat je nog niet precies weet welke sport je wil doen en eerst een sport wil uitproberen. Dat kan via Uniek Sporten Uitleen. Je krijgt 4 maanden de tijd om een sporthulpmiddel gratis te lenen. Het hulpmiddel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en je krijgt advies over het gebruik ervan. 

Onze uitleenservice is helaas nog niet in iedere gemeente actief. Selecteer jouw gemeente om te kijken of Uniek Sporten Uitleen beschikbaar is in jouw gemeente. Kom je er niet helemaal uit, neem dan contact op met de sportconsulent uit jouw gemeente.

Sporten en bewegen kost geld. Speciaal voor mensen die wel graag sporten, maar dit niet kunnen betalen, zijn er regelingen die hierbij kunnen ondersteunen. Op onze pagina Financiën lees je hier meer over.

Merk jij dat helemaal alleen bewegen of sporten saai begint te worden? En ben je ook geen type voor een teamsport? Dan kun je hier een sportmaatje vinden.  

Als je wilt bewegen of sporten, maar het is voor jou lastig om er te kunnen komen, kan dat een reden zijn om niet te gaan sporten. Zeker als je zelf geen aangepaste auto hebt. Gelukkig zijn er veel vervoersmogelijkheden. Van de bus en trein met ondersteuning, tot en met vervoer voor je hele team. We hebben alle vervoersmogelijkheden voor je op een rij gezet.

Programma van:
Partners: