Direct door naar content
Maak kennis met onze finalisten: lichamelijke of zintuiglijke beperking afbeelding nieuwsbericht

Maak kennis met onze finalisten: lichamelijke of zintuiglijke beperking

14 oktober 2024

Het is zover: de finaleronde van het Uniek Sporten Talent 2024 voor de categorie lichamelijke of zintuigelijke beperking is begonnen! Tot 28 oktober 12.00 uur kan jij meebepalen wie deze titel, met bijbehorende prijs, in de wacht sleept. Dat doe je door je stem uit te brengen op jouw favoriete sporttalent. Dat kan één keer per categorie. De sporttalenten zijn namelijk onderverdeeld in drie categorieën: lichamelijke of zintuigelijke beperking, verstandelijke of meervoudige beperking en teams.

Om je een handje te helpen bij jouw keuze, hebben we hieronder de vier finalisten in de categorie lichamelijke of zintuiglijke beperking op een rij gezet. Klik op de linkjes over de verhalen om het hele artikel te lezen en je stem uit te brengen.

Arjan Verschuur
‘Ik ben beperkt, maar laat mij niet beperken’

Het werk als coördinator leerlingondersteuning en docent sport en bewegen is Arjan Verschuur op het lijf geschreven. Arjan, zelf groot sportfanaat, geniet al bijna twintig jaar met volle teugen van zijn werk als zijn leven in de zomer van 2020 een dramatische wending neemt. Een ernstig ongeluk waarbij hij een gecompliceerde beenbreuk oploopt, maakt in één klap een einde aan zijn sportieve leven.

Ontdek hier Arjans hele verhaal.

Gwyneth van der Spek
‘In het water heb ik geen beperking’

Sterk, eigenwijs en een doorzetter. Zo beschrijft Gwyneth van der Spek zichzelf. Die eigenschappen komen uitstekend van pas, want de dertienjarige zwemster uit Lelystad heeft grote dromen: ze wil in 2028 meedoen aan de Paralympische Spelen in Los Angeles.

Ontdek hier Gwyneths hele verhaal.

Luuk Hermans
'Iedereen kan obstakels overwinnen'

Luuk Hermans (23) wil graag een inspirerend voorbeeld zijn. Hij is met een gehoorbeperking geboren en heeft sinds zijn eerste levensjaar met verschillende gezondheidsuitdagingen te maken gehad, waaronder hersenvliesontsteking. Op zijn zestiende kreeg hij de diagnose van een erfelijke spierziekte, waardoor hij rolstoelafhankelijk werd. Zijn beperkingen zijn voor hem zeker geen obstakels om te kunnen sporten. Met zijn deelname aan de HandbikeBattle liet hij zien dat met een beperking geen berg te hoog is.

Ontdek hier Luuks hele verhaal.

Mike Wigink
‘Als ik in mijn sportrolstoel stap, voel ik me snel en krachtig’

Hij is de nummer vijf van Nederland in het rolstoeltennis. In het para-badminton is Mike Wigink (34) uit Raalte zelfs de Nederlands kampioen. Het leven draait voor Mike, die ook werkt als buurtsportcoach aangepast sporten, om sport. Hij wil mensen met een beperking stimuleren om te bewegen, de bestaande drempels verlagen en zijn eigen sportieve doelen halen. “Mijn droom? De Paralympische Spelen halen en goud winnen.”

Ontdek hier Mike's hele verhaal.

Uniek Sporten Talent wordt mede mogelijk  gemaakt door AON Talent Foundation en Crowe Foederer.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: