Direct door naar content
Maikel Scheffers: “Geniet van wat je mag doen” afbeelding nieuwsbericht

Maikel Scheffers: “Geniet van wat je mag doen”

06 september 2024

Rolstoeltennisser Maikel Scheffers deed afgelopen week in Parijs mee aan zijn vijfde Paralympische Spelen. Hij behaalde al twee bronzen medailles bij de Spelen van 2008 en 2021 en dit keer ging hij opnieuw voor het podium. Ondanks dat hij dit keer helaas al vroegtijdig werd uitgeschakeld, blijft hij toch genieten van zijn sport. “Iedere topsporter is gek van het onderdeel dat hij beoefent, ik ben helemaal gek van rolstoeltennis”, zegt hij in een video van de Indian Maharadja.

Maikel werd afgelopen week eerst al in de derde ronde van het enkelspel uitgeschakeld door Martin de la Puente. Daarna kwam hij diezelfde Spanjaard met zijn partner Daniel Caverzaschi ook nog tegen in de kwartfinale van het dubbelspel. Maikel en Tom Egberink streden voor ieder punt maar de Spanjaarden waren toch te sterk.

Veel geleerd uit topsport

Hij is al op zijn elfde begonnen met rolstoeltennis en de sport heeft hem zeker in het begin veel gebracht. “Je kunt je voorstellen dat als je wordt geboren met een handicap dan heb je in het begin best veel uitdagingen. Je wilt zo zelfstandig mogelijk zijn. In de topsport heb je dat zeker nodig. Wat ik heel erg geleerd heb is discipline. Dat heb je nodig in de topsport, maar zeker ook in het dagelijks leven.”

Genieten

Voor deze Spelen gaf Maikel al aan dat hij waarschijnlijk niet doorgaat tot LA 2028. Zeker is wel dat hij de nieuwe generatie wil blijven inspireren. Hij heeft daarom al een belangrijke les voor aanstormend rolstoeltennistalent en andere sporters met een beperking: “Geniet van wat je doet, geniet van wat je mag doen. Ik mag dit doen, dit is mijn werk. Ik geniet daar vooral heel erg van. Vroeger toen ik een stuk jonger was, vergat ik dat nog wel eens. Maar het is iets heel moois wat je mag doen waar je van moet genieten. En als je ervan geniet dan kun je telkens weer een nieuwe prestatie neerzetten.”

Bekijk de volledige video hier:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: