Direct door naar content
Probeer allerlei sporten met een visuele beperking bij deze Multisportdagen! afbeelding nieuwsbericht

Probeer allerlei sporten met een visuele beperking bij deze Multisportdagen!

24 augustus 2024

Ook met een visuele beperking heb je veel meer sportmogelijkheden dan je zou verwachten. Grote kans dat jij nog niet alle sporten kent die je kunt doen als je blind of slecht ziend bent. Een Multisportdag is dan een mooie gelegenheid om nieuwe sporten uit te proberen. In september worden weer twee van dit soort sportdagen speciaal voor sporters met een visuele beperking georganiseerd in Lisse (14 september) en Zaltbommel (21 september).

In Lisse werd vorig jaar door Lionsclub De Oude Duinen al een Multisportdag voor sporters met een visuele beperking georganiseerd. Na die succesvolle eerste editie kun je op 14 september opnieuw naar zo’n leuke sportdag bij Atletiekvereniging De Spartaan in Lisse. Je kunt dan kennis maken met verschillende sporten die mogelijk zijn met een visuele beperking.

Blindenvoetbal

Op het programma staat onder andere een actieve workshop blindenvoetbal. Een enthousiaste voetballer met 1% zicht zal samen met andere blindenvoetballers een clinic geven om je kennis te laten maken met deze toffe sport. In Nederland is deze sport nog niet zo groot, maar op steeds meer plekken wordt blindenvoetbal aangeboden. Door deze clinic kunnen ook weer meer mensen in aanraking komen met deze vorm van voetbal die ook wel ‘5-a side-football’ wordt genoemd. Tijdens de workshop wordt op een klein veldje gespeeld, zodat je op een leuke en makkelijke manier kennis kan maken met deze sport.

Aanmelden

De Multisportdag in Lisse is geheel verzorgd en je mag ook je buddy meenemen. Als je met het openbaar vervoer komt dan kun je worden opgehaald bij Station Sassenheim. Aanmelden kan door dit formulier in te vullen of door een mail te sturen naar lisse.deoudeduinen@lions.nl

Multisportdag Zaltbommel

Kun je niet op 14 september, dan heb je een week later een volgende kans in Zaltbommel. Dan organiseren Zichtbaar Sportief, Bommelerwaard beweegt en Welzijn West-Betuwe ook een Multisportdag voor mensen met een visuele beperking. Deze sportdag duurt van 9.30 tot 16.00, dus dat betekent dat je een hele dag hebt om van alles te proberen. De Multisportdag is gratis en gericht op iedereen vanaf 7 jaar met of zonder sportervaring. 

Karate en handboogschieten

Aan het volle programma van deze sportdag kun je zien dat met een visuele beperking echt van alles mogelijk is. Je kunt namelijk kiezen uit een mix van teamsporten, individuele sporten, handicap specifieke sporten en reguliere sporten. Deze editie kun je bijvoorbeeld meedoen met karate, handboogschieten en hardlopen. Aan dat lijstje worden nog veel meer sporten toegevoegd. De kans is dus groot dat jij daar een sport gaat vinden die bij je past.

Aanmelden kan via Zichtbaar Sportief.

Foto: Facebook Zichtbaar Sportief

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: