Direct door naar content
‘Voetbal is voor iedereen, niemand staat buitenspel’ afbeelding nieuwsbericht

‘Voetbal is voor iedereen, niemand staat buitenspel’

10 augustus 2024

Het KNVB Schoolvoetbaltoernooi voor speciaal onderwijs is het afgelopen seizoen één groot succes geweest! Het aantal deelnemers is ten opzichte van vorig jaar, de eerste editie, maar liefst verviervoudigd. In het eerste seizoen hebben namelijk 250 kinderen tijdens deze toernooien hun voetbalkunsten kunnen laten zien. Afgelopen seizoen is dit aantal opgelopen tot 980 deelnemers.

Negen locaties

Doordat de eerste editie al erg positief is ontvangen, hebben dit jaar negen razend enthousiaste verenigingen het toernooi voor het (voortgezet) speciaal onderwijs georganiseerd. Het evenement is bedoeld voor zogenaamde ‘cluster 3-scholen’, waarbij teams de mogelijkheid hebben gekregen om zich in te schrijven voor de categorieën ‘Onder 12’ en ‘Onder 14’. Zo’n honderd teams hebben deelgenomen aan deze toernooien en een fantastische dag beleefd bij deze negen verenigingen.

Sari van Veenendaal

DVSU in Utrecht heeft één van de negen toernooien in samenwerking met SportUtrecht georganiseerd. De opening is verzorgd door ex-Oranje-international Sari van Veenendaal. Van Veenendaal is in 2019 nog uitgeroepen tot de beste voetbalkeepster van de wereld en heeft in 2022 haar carrière beëindigd. Sinds vorig jaar is zij adviseur vrouwenvoetbal bij KNVB.

“Mijn zus werkt in het special onderwijs. Alleen daarom vind ik het al heel gaaf om bij dit schoolvoetbaltoernooi aanwezig te zijn. Sporten is voor iedereen, met of zonder beperking", vertelt Van Veenendaal. Alle teams konden met haar op de foto. Het voetbalplezier spatte op deze stralende dag van de gezichten van de deelnemers. De kinderen hebben in ieder geval al aangegeven er volgend jaar zeker weer bij te zijn!

Foto: KNVB.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: