Direct door naar content

Ontdek wat jou beweegt tijdens de Uniek Sporten Brabant 10-daagse!

16 september 2024

Met de allereerste editie van de Uniek Sporten Brabant 10-daagse organiseert Uniek Sporten Brabant samen met de zeven Brabantse sportloketten, provincie Noord-Brabant en lokale partners tal van toffe sportevenementen en -activiteiten door de hele provincie voor Brabanders met een chronische aandoening of beperking. Van urban sports en een wheelchair skills contest tot blind baseball en een gezellige wandeltocht; er is elke dag wat te beleven! Kom jij in beweging? 

Meer informatie over het aanbod en de manier van inschrijven? Check dan het gehele overzicht hieronder: 

Of download het overzicht hier.

Over de Uniek Sporten 10-daagse

Voor veel Brabanders met een aandoening, beperking of chronische aandoening is sporten niet vanzelfsprekend. De drempels om zich aan te melden bij een sportvereniging zijn soms hoog. Daarom zijn er steeds meer sportclubs en verenigingen in onze provincie die aangepast sportaanbod introduceren. Om deze aanbieders extra in het zonnetje te zetten en mensen met een beperking of chronische aandoening te laten zien wat er allemaal mogelijk is, hebben we de 10-daagse in het leven geroepen.

Volledige uitgeschreven schema Uniek Sporten Brabant 10-daagse 

Hieronder vind je een uitgeschreven overzicht van de activiteiten, waar ze plaatsvinden en hoe je deel kan nemen!

De Meierij

Beweegweek - 22 tot en met 29 september
Waar: Tolbrug Revalidatie, Henri Dunantstraat 7, ’s-Hertogenbosch
Voor wie: (Ex-)revalidanten


Tijdens de beweegweek kunnen (ex-)revalidanten van Tolburg Revalidatie in Den Bosch kennismaken met verschillende sporten en sportaanbieders in de regio, zoals kickboksen, taffeltennis, zwemmen en nog veel meer. Daarnaast wordt er een rolstoelvaardigheidstraining georganiseerd. Zeker de moeite om een kijkje te komen nemen dus!

Deelnemen aan de activiteiten of meer informatie? Je kan direct contact opnemen met: l.vaneerd@s-hertogenbosch.nl

De Peel

Urban Matterz - 22 september 11:00 - 15:00 uur
Waar: De Cacaofabriek Helmond, Cacaokade 1, Helmond
Voor wie: Iedereen

Stoere sport- en beweegactiviteiten in de openbare ruimte, oftewel urban sports, zijn voor iedereen! Wheelchair Skills Team en Helmond Toegankelijk willen jou kennis laten maken met de wereld van urban sports. Ook is er een Wheelchair Skills Contest voor gevorderdere rollers. 

Voor dit evenement hoef je je niet aan te melden, maar ben je direct welkom bij de Cacoafabriek in Helmond. Vragen? Neem dan contact op met depeel@unieksporten.nl

West-Brabant West

Unieke Sportmiddag - 25 september 10:00 – 14:00 uur
Waar: De Buitelstee, Van Oldenbarneveltstraat 2, Dinteloord
Voor wie: Iedereen

Tijdens deze Unieke Sportmiddag in Dinteloord kun jij kennis komen maken met verschillende sporten. En dat niet alleen: er staat ook nog een gezonde lunch voor je klaar! Ben jij er klaar voor om je nieuwe sport te ontdekken? Wacht dan niet langer en meld je aan!

Voor vragen of aanmelden voor de Unieke Sportmiddag kun je contact opnemen met c.snepvangers@ssnb.nl.

West-Brabant

Unieke Sportdag Roosendaal - 23 september 9:30 – 14:00 & 14:30 – 17:00
Waar: Atik Stadion (voorheen RBC stadion), Borchwerf 4, Roosendaal
Voor wie: Iedereen

Op de Uniek Sportdag in Roosendaal maak jij kennis met verschillende sporten bij jou in de buurt. Op de Unieke Sportdag komen sportaanbieders langs om jou te laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van sporten en bewegen met een beperking of chronische aandoening.

Van 9:30 – 14:00 uur ontvangen we deelnemers uit het speciaal onderwijs en van 14:30 – 17:00 uur is iedereen welkom om de sporten uit te komen proberen. Zien we jou die dag?
Heb jij vragen over de Unieke Sportdag? Mail dan direct naar westbrabant@unieksporten.nl en kom in beweging! Aanmelden is niet nodig!

Rolstoeltraining - 28 september 10:30 - 12:00)
Waar: Sporthal ‘In de Roos’, Commandobaan 6, Roosendaal
Voor wie: Mensen in een rolstoel

Maak jij gebruik van een rolstoel en wil je leren hoe je daarmee het beste kan bewegen? Schrijf je dan in voor de gratis rolstoeltrainingen in Roosendaal. De start van de trainingen is op 28 september en daarna worden er nog vier trainingen aangeboden op 5, 12, 19 en 26 oktober op hetzelfde tijdstip. Na het volgen van alle trainingen zit jij met meer vertrouwen in de rolstoel en heb je tal van handigheidjes bijgeleerd.

Wil jij je aanmelden voor de trainingen? Schrijf je dan snel in, want vol = vol. Voor aanmelden of vragen over dit evenement kun je mailen naar westbrabant@unieksporten.nl.

Open trainingen in de regio - 22 – 29 september
Waar: door heel West-Brabant
Voor wie: Iedereen  

De stap zetten naar een nieuwe sport is soms best spannend. Om iedereen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de mogelijkheden worden er tijdens de Uniek Sporten Brabant 10-daagse open trainingen georganiseerd in de regio West-Brabant. Je hoeft niet per se gelijk mee te doen, maar kan ook gewoon even kennis komen maken met een sportaanbieder. Wie weet vind jij wel je nieuwe sport!

Wil je ergens gaan kijken tijdens de 10-daagse of heb je vragen over de sportmogelijkheden? Neem dan direct contact op met westbrabant@unieksporten.nl en/of probeer onze sportzoeker!

Midden-Brabant

De Langstraat Klassieker – 21 september 11:00 uur
Waar: De Gaard 4 in Waalwijk
Voor wie: Iedereen

Klaar voor een mooie fietstocht? Tijdens de Langstraat Klassieker is er een speciale route van 20 kilometer aan het programma toegevoegd. Deze route is geschikt voor aangepaste fietsen zoals duofietsen, driewielers, handbikes, racerunners en tandems. Samen maken we er een groot fietsfeest van in Waalwijk die dag. Doe jij ook mee aan de Langstraat Klassieker?

Wil jij meedoen aan het evenement? Schrijf je dan in via deze link. Heb jij nog vragen over het evenement? Mail dan naar judith.van.berkel@tilburg.nl.

Blind Baseball Clinic – 21 september 11:00 – 15:00 uur
Waar: Sportvereniging ROEF!, Stokeind 13, Moergestel
Voor wie: Blinden en slechtzienden

Voor blinden en slechtzienden is er meer sportaanbod dan je denkt. Maak bijvoorbeeld kennis met Blind Baseball! Op 21 wordt er een speciale middag georganiseerd om deze toffe sport uit te proberen en gelijk nieuwe mensen te leren kennen. Kom jij baseballen?

Heb jij vragen over dit evenement of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met judith.van.berkel@tilburg.nl.

Tilburg Ten Miles – 28 en 29 september 8:30 uur
Waar: De Koepelhal, Burgemeester Brokxlaan 2, Tilburg
Voor wie: SBO Scholen en cliënten van zorginstellingen
 (28 sep) en iedereen (29 sep)

Op 28 september organiseert Uniek Sporten Midden Brabant tijdens het weekend van de  Tilburg Ten Miles een speciale  wandeltocht van 3,5 km, speciaal voor SBO scholen.

Op 29 september is de TTM4YOU (1 km). Je kunt rennend, lopend en in een rolstoel lekker meedoen. Een mooie uitdaging tijdens dit toffe evenement!

Heb jij vragen over een van deze activiteiten of wil je je aanmelden? Dan kan je contact opnemen met ben.de.fretes@tilburg.nl.

Go Waalwijk Festival 2024 - 29 september 12:00 - 17:00 uur 
Waar: Het centrum van Waalwijk, op en rond het Raadhuisplein, de Markt, in de Stationsstraat en in de stadstuin aan de Hooisteeg, aan de Winterdijk. 

Voor wie: Iedereen 

Maak kennis met alle sport- en cultuuraanbieders in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik! Op 29 september worden er activiteiten georganiseerd rondom (aangepast) sporten, beweging, muziek, theater, kunst, gezondheid en nog veel meer. Een super toffe middag dus! 

Aanmelden is niet nodig, maar voor vragen over deze middag kan je terecht bij judith.van.berkel@tilburg.nl

Zuid-Brabant

Dementievriendelijke Beweegweek – 16-22 september
Waar: verschillende locaties
Voor wie: mensen met dementie

De dementie vriendelijke beweegweek is een zevendaags multi- sportevenement waarbij verschillende sporten aan bod komen. Van bewegen voor ouderen tot stoelgym, er is van alles te proberen tijdens de beweegweek. Check it out!

Aanmelden is niet nodig, maar voor vragen kun je terecht bij Myrna Tenbült: unieksporten@kempengemeenten.nl / 06-20388919

Noord-Oost Brabant 

RegiOlympics - 26 september 10:00 - 14:00 uur
Waar: Sportcentrum De Rusheuvel, Rusheuvelstraat 5, Oss
Voor wie: Mensen met een verstandelijke beperking (vooral speciaal onderwijs)

In Oss worden dit jaar voor het eerst de RegiOlympics georganiseerd. Tijdens deze Spelen kunnen mensen met een verstandelijke beperking het plezier van sporten en bewegen ervaren en verschillende sporten uitproberen. De clinics worden aangeboden door sportaanbieders uit de regio, dus misschien vind jij wel je nieuwe sport. We verwachten veel deelnemers, dus maak jij het feestje compleet?

Helaas is aanmelden voor deze activiteit niet meer mogelijk. De inschrijving zit vol. 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Vind een beweegcoach bij jou in de buurt

Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over hoe je in deze tijd in beweging kan blijven? Een regioconsulent of beweegcoach bij jou in de buurt staat voor je klaar en helpt je graag bij het vinden van een passende sport.

Stuur een mailtje met jouw beweegvraag en je woonplaats naar info@unieksportenbrabant.nl of selecteer hieronder je gemeente en ontdek met wie jij contact kunt opnemen.

Selecteer je gemeente